מהמטבח באהבה

הפשטידה הזאת נקראת פשטידת מינה, היא מהמסורת של יהודה ספרד, שעברה לאורך הדורות במשפחתי דרך סבתא רבא, שהעבירה אותה לדורות הבאים, אימי מכינה אותה בכל פסח, והריח והטעם המעולים שלה מלווים אותנו כל פסח.

אני מעבירה אותה לכם באהבה.

מתכון לפשטידת מינה לכבוד פסח :

 מצרכים
חבילת מצות
2  3 חצילים ( תלוי בגודל התבנית לפשטידה)
תפוח אדמה
בצל + כף שמן
2 ביצים

אופן ההכנה
את החצילים קולים על הגז או על האש אחכ מקלפים אותם
מאדים את הבצל החתוך במחבת בסיר מבשלים את תפןח האדמה שיתרכך
מערבבים יחדיו את בחצילים הבצל תפוח האדמה והביצים,
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
שופכים מים לקערה או כלי שטוח אחר
ועל יד מניחים מתלית מטבח  גדולה
לוקחים את התבנית .ושמים קצת שמן זית שלא ידבק 
לוקחים חתיכת מצה מרטיבים לשנייה או שתיים (המצה צריכה להיות רטובה, יש להיזהר שלא תשבר), אחכ לוקחים אותה, מניחים במטלית ומייבשים קלות ומניחים כבסיס הפשטידה. כך ממשיכים עד שממלאים את הבסיס של התבנית, באותה הדרך יוצרים את הדפנות.
לאחר שריפדנו את התבנית במצות הלחות, שמים בפנים את המלית
לוקחים חתיכות מהמצה וחוזרים על הפעולה: מרטיבים את המצה במים עד שהיא מתרככת אבל לא מתפרקת, מניחים מעל המלית.
אין לדאוג אם נשארים טלאים טלאים.
כשהכול מכוסה, מושכים ביצה טרופה על החלק העליון של הפשטידה,מומלץ להוסיף לביצה הטרופה גבינת פרמזן מגורדת.
נישאר רק לאפות ולהנות.
פסח שמח וכשר